"...When you run so fast to get somewhere,
you miss half the fun of getting there..."
(David L. Weatherford - "Slow Dance")

Sunday, 1 April 2018

Prima predicţie seismică reuşită!

Un grup de oameni de ştiinţă de la Centrul de cercetări “Iulsav” (Iulianovsk Seismic Activity Vilipend - Rusia) au descoperit în mod întâmplător o corelaţie stranie între unde electromagnetice terestre şi undele cerebrale. Aceştia realizau un studiu al efectelor telefoanele mobile şi dispozitivele wireless asupra creierului unei specii locale de rozătoare (Rodentus Syphylytis) şi au remarcat o sensibilitate extrem de mare a unor exemplare în condiţii de hrănire diferită a acestora. Astfel, s-a observat că în timp ce se aplicau impulsuri electromagentice de 40 până la 100 de microTesla cu frecvenţe cuprinse între 0.2 şi 1.5 secunde, grupul de rodenţi hrăniţi cu boabe de cacao intrau instantaneu într-o stare de catalepsie, în timp ce grupul martor, hrănit exclusiv cu boabe de muştar şi năut, devenea foarte agitat, învârtindu-se rapid în cerc, încercând să evadeze. S-a descoperit că starea de catalepsie a primului grup era determinată de excesul de dopamină din creier indus de hrana specifică şi, în cazul unei expuneri concomitente la un câmp electromagnetic, se produce o rezonanţă cu unele unde cerebrale Delta (în spectrul 0.5 la 3 HZ), determinând un blocaj neuromotor, în timp ce la grupul martor, în lipsa dopaminei, se activau undele infra (sub 0.5 Hz) care induceau stare de agitaţie extremă.
La scurt timp de la această descoperire s-a produs un seism local cu magnitudine de 5.9 grade pe scara Richter, grupurile de rodenţi reacţionând similar, dar în absenţa totală a expunerii acestora la impulsuri electromagnetice artificiale. Echipamentele de măsurare fuseseră lăsate accidental deschise şi au înregistrat nişte variaţii neobişnuite ale câmpului magnetic terestru în domeniul de foarte joasă frecvenţă. Cercetătorii au descoperit astfel că, într-un interval de 4 până la 10 ore înaintea producerii unui seism, în plăcile tectonice iau naştere astfel de impulsuri electromagnetice măsurabile şi că pot fi resimţite chiar şi de către om în anumite condiţii simple. Acesta poate purta o cască specială, similară celei pentru electro-encefalograme, ce poate disimulată într-un fes sau o pălărie, în scopul amplificării semnalelor primite. Subiectul trebuie doar să menţină o dietă relativ constantă cu anumite alimente, în funcţie de dorinţele acestuia, dispozitivul putând fi reglat chiar şi de la distanţă.


Post Scriptum  (2 aprilie 2018) – Lumea cere un bilanţ, dar, înainte de statistică, se cuvin câteva eSplicaţii.
Centrul de cercetare “Iulsav” citit invers este Vaslui – felicitări singurului observator de astfel de fineţuri. Am crezut că denumirea va devoala din start farsa, dar s-a dovedit a fi dificilă, deşi am insistat asupra detaliului cu Iulianovsk în loc de Ulianovsk şi cu Vilipend. Nu ştiu prea multe despre sensibilităţile şoarecilor, cu atât mai mult ale celor sifilitici (dacă or fi şi existând!?) expuşi la nişte unde ale căror frecvenţe ar trebui să fie exprimate în Hz şi nu în secunde. Catalepsia rozătoarelor cu pricina la consumul boabelor de cacao nu cred că e prea mult diferită de colapsul majorităţii fetelor după savurarea unei infime tablete de ciocolată, iar starea de agitaţie a respectivilor şobolani fiind perfect similară cu fibrilaţia băieţilor la consumul de muştar în exces!
Şi iată şi bilanţul:
  • din cele 18 “like”-uri de pe Facebook, două sunt cu gura până la urechi, celelalte fiind cel puţin cu semnul întrebării;
  • s-a făcut “share” de 3 ori, cel puţin două dintre acţiuni fiind, de asemenea,… suspecte!
  • un “wow!” şi 11 “thumb-up!”-uri din care fiecare înţelege ce vrea;
  • 12 aprecieri cât se poate de sincere pentru informaţia de ultimă oră atât de valoroasă
  • şi 9 scurte dialoguri din care redau integral doar unul dintre ele:
“- Super! De unde ne putem cumpara dispozitivele astea?- 1300 fără TVA - import Germania. Vrei?- Pe bune?- Da - 1300 de lei.- Mă mai gândesc- OK- Tu îţi iei?- Săptămâna viitoare fac comenzi. Am 5 deja care vor- Dar tu?- Evident!- Adica chiar functionează?- De stricat nu are ce să strice. Ăştia zic că merg brici!- Şi stai cu chestia aia pe cap?- Daca eşti singur ziua, merge - trebuie sa ies pe teren- Vezi....nu e chiar simplu.- Vrei? Îţi ţin unul?- Mai văd - ok - merci oricum- Până mai vezi îi spun eu – sigur! Ieri a fost 1 aprilie!- Mă gândeam eu că nu e pe bune! Mi-ai făcut-o!”
 “Cofrajele de gheaţă” de anul trecut m-au aruncat în dizgraţie şi mi s-a spus de către un prieten (care-şi pusese deja mari speranţe în această invenţie!) că mi-am pierdut credibilitatea. Nu speram la prea multe, mai ales ca nici inspiraţie nu am prea avut de data asta, dar, până la ora bilanţului prezent, “Prima predicţie seismică” a înregistrat un număr de 460 de lecturări faţă de 329 de accesări a “Cofrajelor…”, ceea ce e chiar surprinzător şi pentru mine. Asta înseamnă că există… potenţial!
Să fiţi iubiţi şi sănătoşi şi vă promit că nici la anul nu scăpaţi. Rodenţii ca rodenţii, dar să vedeţi rododendronii!

No comments:

Post a Comment